ce gatiti azi gospodinelor?
+6
gabriela
nicsor2009
Katrin
danutza17
rody_ms
floricica
10 participanți
Pagina 12 din 12
Pagina 12 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Re: ce gatiti azi gospodinelor?
TORT ALB
Pentru blat:
6 oua mari
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.
Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.
Pentru insiropat:
100 ml lapte
50 g zahar
40 g nuca de cocos
Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.
Pentru bomboane Raffaello:
250 g lapte praf
100 g zahar pudra
40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
100 g unt
Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf. Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.
Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.
Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.
Tip: Faceti mai mult sirop! Eu cred ca am pus vreo 250-300ml lapte. Din 100ml, cat absoarbe nuca de cocos, mai ramane cam ciuciu lichid.
Pentru blat:
6 oua mari
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.
Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.
Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.
Pentru insiropat:
100 ml lapte
50 g zahar
40 g nuca de cocos
Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.
Pentru bomboane Raffaello:
250 g lapte praf
100 g zahar pudra
40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
100 g unt
Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf. Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.
Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.
Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.
Tip: Faceti mai mult sirop! Eu cred ca am pus vreo 250-300ml lapte. Din 100ml, cat absoarbe nuca de cocos, mai ramane cam ciuciu lichid.
danutza17- Junior
- Mesaje : 1486
Reputatie : 5
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 45
Localizare : Suceava
Pagina 12 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Pagina 12 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|