Retete culinare cu carne de pui
Pagina 1 din 1
Retete culinare cu carne de pui
Piept de pui la cuptor
Ingrediente:
3 piepți de pui fără piele, dezosați
2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi, tocați
100 ml vin alb
coaja si zeama de la o lămâie
inca o lămâie, tăiată în 4 pe lungime
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță cimbru
sare, piper
Încălziți cuptorul la 200C și ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.
Încingeți uleiul într-o crăticioară și adăugați usturoiul. Lăsați-l cam 1 minut, amestecând pentru a nu se rumeni. Adăugați zeama și coaja de lămâie, vinul, oregano și cimbrul. Dați într-un clocot și turnați sosul în vasul termorezistent.Sărați și piperați piepții pe ambele părți și puneți-i în același vas, împreună cu sferturile de lămâie.
Dați vasul la cuptor pentru 30-40 minute. Luați în acest timp de 3-4 ori cu o lingură sos și turnați peste carne. După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o 10 minute să se răcească înainte să o tăiați. Turnați apoi sosul rămas peste feliile de piept și asta-i tot. Pofta buna!
Ingrediente:
3 piepți de pui fără piele, dezosați
2 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi, tocați
100 ml vin alb
coaja si zeama de la o lămâie
inca o lămâie, tăiată în 4 pe lungime
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță cimbru
sare, piper
Încălziți cuptorul la 200C și ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline.
Încingeți uleiul într-o crăticioară și adăugați usturoiul. Lăsați-l cam 1 minut, amestecând pentru a nu se rumeni. Adăugați zeama și coaja de lămâie, vinul, oregano și cimbrul. Dați într-un clocot și turnați sosul în vasul termorezistent.Sărați și piperați piepții pe ambele părți și puneți-i în același vas, împreună cu sferturile de lămâie.
Dați vasul la cuptor pentru 30-40 minute. Luați în acest timp de 3-4 ori cu o lingură sos și turnați peste carne. După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o 10 minute să se răcească înainte să o tăiați. Turnați apoi sosul rămas peste feliile de piept și asta-i tot. Pofta buna!
rody_ms- Admin
- Mesaje : 1403
Reputatie : 5
Data de inscriere : 15/02/2011
Varsta : 56
Localizare : Targu Mures
Re: Retete culinare cu carne de pui
Pui la cuptor cu rozmarin
Ingrediente:
- un pui de 2 kilograme
- 3 lingurite de rozmarin, sare piper
- legume de pus la cuptor
(cartofi, morcov, broccoli, conopida, etc)
Preparare:
Puiul intreg se pune intr-o tava de cuptor si se stropeste cu putin ulei de masline, peste care se presara rozmarinul, sarea si piperul.
In aceeasi tava se adauga si legumele taiate cubulete si se lasa la cuptor pana se rumeneste puiul.
Pentru un gust si mai bun, frecati puiul cu 4 catei de usturoi, inainte sa il bagati la cuptor.
Pofta buna!
Ingrediente:
- un pui de 2 kilograme
- 3 lingurite de rozmarin, sare piper
- legume de pus la cuptor
(cartofi, morcov, broccoli, conopida, etc)
Preparare:
Puiul intreg se pune intr-o tava de cuptor si se stropeste cu putin ulei de masline, peste care se presara rozmarinul, sarea si piperul.
In aceeasi tava se adauga si legumele taiate cubulete si se lasa la cuptor pana se rumeneste puiul.
Pentru un gust si mai bun, frecati puiul cu 4 catei de usturoi, inainte sa il bagati la cuptor.
Pofta buna!
rody_ms- Admin
- Mesaje : 1403
Reputatie : 5
Data de inscriere : 15/02/2011
Varsta : 56
Localizare : Targu Mures
Re: Retete culinare cu carne de pui
piept de pui cu smantana
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
500 ml smantana
1 ceapa
piper alb
lapte
ulei de masline
o lingura de faina alba
preferential o crenguta de cimbru sau oregano
pieptul de pui si se taie in fisii subtiri de un cm. Se sareaza putin si se prajeste in ulei de masline bine incins. Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu pieptul prajit si se toarna cateva linguri de apa pentru a se muia ceapa. Se toarna smantana, se adauga piperul si laptele in care s-a dizolvat faina.
Cand este gata putem adauga crenguta de cimbru pentru aroma sau putin oreganao.
Pofta buna!
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
500 ml smantana
1 ceapa
piper alb
lapte
ulei de masline
o lingura de faina alba
preferential o crenguta de cimbru sau oregano
pieptul de pui si se taie in fisii subtiri de un cm. Se sareaza putin si se prajeste in ulei de masline bine incins. Ceapa se toaca marunt si se amesteca cu pieptul prajit si se toarna cateva linguri de apa pentru a se muia ceapa. Se toarna smantana, se adauga piperul si laptele in care s-a dizolvat faina.
Cand este gata putem adauga crenguta de cimbru pentru aroma sau putin oreganao.
Pofta buna!
rody_ms- Admin
- Mesaje : 1403
Reputatie : 5
Data de inscriere : 15/02/2011
Varsta : 56
Localizare : Targu Mures
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|